De Poolse film Mug opent met een bizarre scène, waarin bezoekers aan een winkel in hun ondergoed de winkel in moeten gaan om een goedkope TV te kunnen scoren. Er ontstaat een Black Friday-achtig tafereel, waarin het slechtste in mensen naar boven komt. Een moment waarmee je aandacht als kijker meteen wordt getrokken en een voorbode van wat het hoofdpersonage uit deze film te wachten staat.
Jacek (Mateusz Kosciukiewicz) is een jonge Poolse man die geniet van z’n leven. Hij woont in een klein dorpje met z’n familie, staat op het punt om z’n vriendin Dagmara (Małgorzata Gorol) ten huwelijk te vragen, houdt van hardrock en heeft een baan in de bouw. Hij helpt mee aan de bouw van een Jezus-standbeeld dat nog groter moet worden dan dat in Rio de Janeiro. Toch wordt tijdens een Kerst-ritueel duidelijk dat z’n familie op hem neerkijkt. Alleen z’n zus hoopt dat hij ergens anders heen kan. Dan slaat het noodlot toe en valt hij tijdens z’n werk in het beeld. Z’n toestand is kritiek en hij krijgt de eerste gezichtstransplantatie van Polen. Hij kan niet langer duidelijk praten en alhoewel iedereen aanvankelijk behulpzaam is, wordt hij steeds meer als een “freak’ gezien.
Recent vertelde Dirty God een heel persoonlijk verhaal over wat de impact op iemand is die een zuuraanval overleeft en haar traditionele schoonheid verliest. Alhoewel Jacek in Mug ook na z’n transplantatie gevolgd wordt, richt regisseur Malgorzata Szumowska haar camera meer op de mensen om hem heen. De familie die worstelt met de kosten, de kinderen die hem zien als een monster en de schaamte die sommigen voelen. Het probleem is echter dat hierdoor er te weinig momenten zijn waarin je echt meeleeft met Jacek. De overige karakters missen subtiliteit en voelen daardoor aan als karikaturen en de film wil ook nog andere dingen zeggen over bijvoorbeeld het geloof die losstaan van het centrale verhaal, waardoor de boodschap van de film onvoldoende landt. Er is voor gekozen om veel scènes op te nemen met een tilt shift achtige lens, waardoor er slechts een nauwe strook van het totale beeld in focus is. Een keuze die niet in elke scène werkt en je als kijker dwingt om maar naar een klein gedeelte van het scherm te kijken.